Harli Dejvidson duplirao profit

Bez autora
Oct 19 2011

Američka kompanija Harli Dejvidson je više nego udvostručila profit u trećem ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući većoj prodaji motocikala u SAD. Harli Dejvidson je ostvario profit od 183,6 miliona dolara ili 78 centi po akciji u poređenju sa 88,8 miliona ili 38 centi po akciji u trećem tromesečju prošle godine.Proizvođač motocikala saopštio je da mu je prodaja na malo u svetu u posmatrana tri meseca porasla 5,1 odsto dok je na tržištu SAD ostvaren rast od 5,4 odsto.

Harli Dejvidson duplirao profitAmerička kompanija Harli Dejvidson je više nego udvostručila profit u trećem ovogodišnjem kvartalu zahvaljujući većoj prodaji motocikala u SAD.

Harli Dejvidson je ostvario profit od 183,6 miliona dolara ili 78 centi po akciji u poređenju sa 88,8 miliona ili 38 centi po akciji u trećem tromesečju prošle godine.

Proizvođač motocikala saopštio je da mu je prodaja na malo u svetu u posmatrana tri meseca porasla 5,1 odsto dok je na tržištu SAD ostvaren rast od 5,4 odsto.

Harlijev prihod od prodaje motocikala i proizvoda iz pratećeg programa porastao je u posmatranom kvartalu za 13,4 odsto, na 1,23 milijarde dolara.

Harli Dejvidson očekuje da ove godine proda između 228.000 i 235.000 motora u svetu. Ako se to i ostvari, prodaja će mu biti 8-12 odsto veća od prošlogodišnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik